Geschiedenis van de Morgana

Bouwjaar

Hutten

m2 Zeiloppervlak

Morgana als vrachtschip

Toen in 1924 de Wad- en Sontvaarder “de Hoop” van stapel liep, hadden noch de werfbaas, noch de eigenaar kunnen bevroeden dat hun schip ooit zou rond varen als de “Morgana”, een trotse 3-master, een gaffeltopzeilschoener.

In 1998 kreeg ze haar huidige tuigage en inrichting. Met drie masten met daaraan in totaal 10 zeilen vaart de Morgana sindsdien met een groeiende groep trouwe gasten.

We bezoeken de mooiste stadjes aan het IJsselmeer en we genieten van de heerlijke rust en de schier eindeloze vergezichten, de ongerepte natuur van de Waddenzee en haar eilanden. Samen de zeilen zetten, onderweg naar het avontuur!

In 1998 verbouwd

Het oude vrachtruim is nu ingericht in de stijl van een engelse lounge. De mahoniehouten betimmering en de ruimte geven de salon een warm en sfeervol uiterlijk. De 11 ruime hutten met centrale verwarming, het uitgebreide sanitair, de volledig uitgeruste kombuis, maken de Morgana tot een gezellig en comfortabel onderkomen tijdens uw zeilvakantie.

Aan dek is het eveneens goed vertoeven. De grote zitkuip is een gemoedelijke en vooral veilige plek om te genieten van alles om u heen. De ruime dekindeling en de toegankelijkheid van vallen en schoten maken het een fijn te hanteren en eenvoudig te zeilen schip.

Foto’s van de Morgana