Over de Morgana

Over de Morgana

De Morgana is een prachtig verbouwde Driemaster die vaart op IJsselmeer, Waddenzee en Markermeer. Als onderdeel van de ‘bruine vloot’ is ze één van de bijna 500 schepen die over deze wateren vaart. De term bruine vloot verwijst naar de kleur van de zeilen waarmee schepen als de Morgana vroeger zeilden, tegenwoordig zijn de meeste zeilen wit. De Morgana zeilt onder de vlag van Rederij Holland Sail.

De Morgana is van origine een Gaffeltopzeilschoener. Het schip heeft drie masten, wat voor een schip van dit type vrij bijzonder is. De meeste schoeners hebben namelijk 2 masten. Tijdens de verbouwing in 1998 is een derde mast toegevoegd om het comfort en de ‘zeilbaarheid’ van het schip te verhogen. Alles aan boord van de Morgana is ingericht zodat de gasten een zo prettig mogelijk verblijf kunnen hebben. De hutten zijn klein maar comfortabel, de lounge in hoog en ruim en het schip heeft verschillende douches en toiletten aan boord.

Ook voor de innerlijke mens heeft de Morgana alles wat u kunt wensen. Een volledig functionerende kombuis (keuken) met koelkast, vriezer, gaspitten en vaatwasser om u van eten te voorzien. Eventueel kan deze kombuis ook door een in te huren kok bemand worden. In de lounge ruimte zijn voldoende tafels en stoelen om spelletjes te spelen, te eten en om een biertje te drinken van de tap die aanwezig is.

Een bezoek aan de Morgana staat garant voor een comfortabel verblijf, waarbij u sportief mee kunt zeilen met de rest van de gasten. Is het mooi weer kunt u zonnen op het zonnedek, in het kluivernet liggen en samen met de deckhand de zeilen hijsen. Is het minder mooi weer, is het binnen in de lounge goed vertoeven.

Lengte

Breedte

Diepgang

Hoogte

De naam Morgana is van origine een Engelse meisjesnaam. Het betekent “van de kust“. Een passende naam voor een schip zo vond de rederij bij de hernoeming van het schip in 1998.

Morgana

Dagtochten

De Morgana is te boeken voor een enkele dag. Voor een uitje met het bedrijf, een bruiloft op het Wad of gewoon een gezellig dagje uit met vrienden. 

Weektochten

Veel scholen boeken een weektocht als tripje. De kinderen leren veel en zijn op elkaar aangewezen. Ze praten er geheid nog weken over.

5-daagse

Wilt u genieten van het Wad, de Eilanden en het zeilen op de Morgana? Kom dan 5 dagen meevaren en beleef een fantastische paar dagen.

Kitesurf vakantie

De Morgana is het schip waarop Kiteholland haar kitesurf vakanties in Nederland verzorgt. Kijk op www.kiteholland.nl voor meer informatie