Morgana aanwezig op Sail Amsterdam

Morgana aanwezig op Sail Amsterdam

Sail Amsterdam: een unieke ervaring

Van 19 tot 23 augustus is Driemaster Morgana aanwezig op het grootste gratis nautische evenement van Europa: Sail Amsterdam. Samen met ruim 600 andere schepen is de Morgana met bemanning aanwezig in en rond de IJhaven in Amsterdam. Schipper Eelke; “Sail Amsterdam is een geweldig evenement. Als die schepen die door het Noordzeekanaal varen, de vele kleine bootjes die rondom de enorme tallships varen en de gezelligheid is ongeëvenaard. Met de Morgana hier varen is een unieke ervaring voor zowel de gasten aan boord, als voor ons als bemanning.”

Sail Amsterdam wordt iedere 5 jaar georganiseerd,  dit jaar is de negende editie. De eerste keer dat Sail georganiseerd werd, was in 1975, ter ere van het 700 jaar bestaan van Amsterdam. Nu voor de 9e keer belooft het weer een fantastisch evenement te worden waar veel mensen op af komen. Vijf jaar geleden, in 2010, trok Sail 1,7 miljoen (!) bezoekers.

Bezoek de Morgana

Tijdens Sail is de Morgana aanwezig met gasten aan boord die mee varen door het Noordzeekanaal tussen alle tallships, marineschepen en historische schepen die meevaren. Overdag ligt de Morgana afgemeerd rond de IJhaven en is open voor iedereen die langs wil komen. Neem een kijkje aan boord en geniet van de gastvrijheid van de bemanning van de Morgana.